Halvorsen forsvarer utbytteregler

Publisert: 5. august 2010 kl 08.37
Oppdatert: 5. august 2010 kl 08.20

– Systemet vi foreslår er mye romsligere enn det som gjelder for private skoler, hvor det jo er forbud mot å ta utbytte. Vi synes det er rimelig at de som har investert private penger i barnehagesektoren har en viss avkastning, sier hun til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Regjeringens forslag åpner for utbytte tilsvarende ti års obligasjonsrente pluss et påslag på 2 prosent. Detaljene vil bli diskutert i høringsrunden.

– Så får vi se om vi har truffet riktig på hvordan disse verdiene skal beregnes, sier hun og åpner dermed for en viss justering.

Neste år skal det brukes 27 milliarder kroner på barnehager.

– Det er 18 milliarder mer enn i 2003. Neste år får kommunene ansvar for å forvalte alle barnehagemilliardene, og dermed må det lages et nytt finansieringssystem, sier hun og avviser at noen er lurt i denne saken.

– Hvis private aktører skal føle seg lurt, så må det være i forhold til gamle penger. Det er ikke tilfelle, for her er det ikke noe som har tilbakevirkende kraft, sier Halvorsen.

– Og det blir veldig upopulært i lokalmiljøer hvis vi får se eksempler på store utbytter på bakgrunn av offentlige overføringer til barnehager, mens man sliter med å finansiere en god eldreomsorg i kommunen, sier SV-lederen. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen