Annonse
trond_giske_arb.jpg

Indiske medier refser Giske

"Giske, som advarte indiske myndigheter om at det ville få politiske konsekvenser hvis Telenor blir kastet ut av landet, gir åpenbart blaffen i å fremstå diplomatisk", skriver kommentatoren i den indiske avisen Daily News & Analysis. Dette skriver DN.no.

Giske var nylig i India for å prøve å redde restene av Telenors 17 milliarder kroners investering i India.

- Telenor er ikke et hvilket som helst selskap. 54 prosent av aksjene er eid av det norske folk gjennom staten, advarte Giske , ifølge journalisten.

- Giskes takt og tone er, for å si det forsiktig, svært udiplomatisk. Det vil ikke gjøre indere samarbeidsvillige eller gi ham venner. Språket hans avslører en helt ny tone sammenlignet med standarden for vennskapelige nasjoner; legger journalisten til.

Ikke overrasket

- Det er ikke uventet kritikk for indiske medier har kjørt denne saken svært hardt og det er mange oppfatninger her, sier næringsminister Trond Giske til DN.no.

 Han har ikke lest Ramachandarans kritikk, men påpeker at dette er den største korrupsjonssaken internt i India noensinne, og at den derfor skaper en voldsom debatt.

 - Mange mener derfor at selskapene involvert må blø. Derfor kommer denne type kommentarer, sier Giske.

Han avviser imidlertid at han har opptrådt uheldig.

- Det er tross alt snakk om det største norske tapet i utlandet noensinne. I forhold til hva mange andre aktører i denne striden har brukt av ord, har Næringsdepartementets ordbruk og handling både vært mild, forsonende og brobyggende, sier  Giske.

Annonse
Annonse