Næringsliv

Klar med pengesekken

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier regjeringen har investert 60 milliarder kroner i norske bedrifter siden regjeringsskiftet i 2005, og vil investere like mye i årene fremover.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært en suksess på alle måter, og gitt mange arbeidsplasser, sier Stoltenberg til VG, og legger til at de bedriftene som har fått statlig kapital de siste årene, har bidratt med 120 milliarder kroner i utbytte til staten.

– Regjeringen vil videreføre denne statlige satsingen. Vi er klare til å bruke like mye penger de neste årene, flere titalls milliarder kroner, for å sikre et aktivt, statlig eierskap, fortsetter han.

Utover å ville investere i Hydros aluminiumsanlegg på Karmøy – som har blitt utsatt mange ganger – vil han ikke være konkret med hvor milliardene skal gå. Men det må være lønnsomme investeringer.

– LO setter stor pris på at statsministeren så klart flagger at staten framover skal brukes aktivt som støttespiller for norske bedrifter. Det vil skape arbeidsplasser og gi muligheter for norske selskaper, som de ikke ville fått uten et aktivt, statlig eierskap, sier LO-leder Roar Flåthen.

Powered by Labrador CMS