Næringsliv

Kontroller mobilen via internett

Du trenger ikke miste kontrollen, selv om du har mistet eller glemt mobilen. En webportal kan gi deg full kontroll over mobilen likevel.

Publisert Sist oppdatert

MOZO Backup er et verktøy som hjelper til med alt fra konfigurasjon, utrulling og drift av mobilparken via ett brukergrensesnitt. Dette kan beskrives som flåtestyring av bedriftens mobile terminaler. Programvaren hjelper deg med å vedlikeholde applikasjoner og innstillinger på telefoner ute i felten.

Gull for bedrifter.

Arild Normann i MobilData sier at bedrifter har begynt å se fordelene ved å benytte Mozo, men at løsningen er for avansert for privatpersoner.

- Du får tilgang til kontakter, meldinger og annen informasjon på mobilen selv om du har glemt den hjemme. I tillegg kan du hente ut informasjonen og føre den over til andre mobiler. Dette er gull for bedrifter som er avhengig av denne informasjonen, sier Normann.

Det er selskapet Smartphones som har lansert tjenesten Mozo Backup. Programvaren lar deg også lese meldinger som er kommet inn på mobiltelefonen din etter at den er stjålet, dersom telefonen fortsatt står på.

Skrapelodd.

Mozo Backup kan installeres på alle typer mobiltelefoner, med unntak av iPhone. Du kan installere tjenesten ved å gå til nettsiden www.mozobackup.no. Siden løsningen er ny, er ikke tjenesten med bestilling på nett helt klar, ifølge Normann.

- Slik det fungerer i dag, kjøper du et skrapelodd. Da får du en lisenskode og en konto med 200 megabyte plass, laster ned programvaren og får brukernavn samt passord, sier han. Når du har logget deg inn, kan du sette opp ulike kriterier for synkronisering. Her velger du om dette skal skje automatisk med visse mellomrom, eller etter et gitt antall endringer.

Du må betale for data som overføres mellom telefonen og serveren, men det vil ikke koste stort, ifølge Normann.

- Å synkronisere endringene vil ikke koste noe særlig, men ved førstegangsregistrering kan det bli en del data å overføre, sier han.

Oversikt.

På nettsiden du styrer mobiltelefonen fra finnes det en oversikt over kalender, gjøremål og begivenheter, i tillegg til en logg over dine sms og mms. Du kan lese sms på pc-en. Det samme kan du med mms-tekst. Bilder og annet medieinnhold må lagres på pc-en først, før du kan se det.

- Alt på mobiltelefonen din kan synkroniseres opp mot serveren, sier Normann.

Powered by Labrador CMS