Næringsliv

Ny krise for Think

Elbilen Think har fått produksjonsstopp. Fra selskap skyldes på er ubalanse i delesituasjonen – de mangler seter, servostyring og aircondition. Andre mener de mangler penger – igjen.

Publisert Sist oppdatert

Kilder sier til Finansavisen at selskapet nok en gang har gått tom for penger. Think ble reddet fra konkurs for knapt ett år siden gjennom to emisjoner på til sammen en halv milliard kroner.

– Jeg kan ikke diskutere den finansielle situasjonen, men vi jobber kontinuerlig med dette, sier visedirektør Luis Salem til Finansavisen på spørsmål om selskapet trenger frisk kapital.

Han bekrefter at om lag 35 ansatte har måttet gå, men sier dette ikke har sammenheng med produksjonsstansen. Etter emisjonene i fjor er det finske Valmet Automotive som fikk i oppdrag å produsere Think.

Think-selskapet startet som Pivco i 1994. Selskapet gikk konkurs i 1998 i og overtatt av de ansatte, deretter overtatt av Ford i 1999 og solgt videre til sveitsiske Kamkorp Microelectronics i 2003.

Da de ble slått konkurs i 2006 ble det solgt til en gruppe investorer og har i dag hovedsakelig amerikanske eiere. Den størst er batteriprodusenten Ener1, som lever batteriene til Think.

Powered by Labrador CMS