Annonse
kalkulator.jpg

Troms Kraft skylder på revisjonsselskapene

Allerede i mai skrev Dagens Næringsliv at det lå en fordringsbombe i Troms Krafts regnskaper. Årsaken var at det svenske datterselskapet Kraft & Kultur i følge regnskapene hadde store utestående fordringer fra sine kunder.

– Vi tok det som DN skrev tidligere i år alvorlig. Samtidig satt vi på to revisjonsrapporter som sa at alt var ok, sier Oddbjørn Schei, konsernsjef i Troms Kraft til Dagens Næringsliv.

Mange stiller seg kanskje spørsmålet om hvorfor Troms Kraft allerede i mai visste det DN fant ut av tilgjengelige regnskaper, men Troms Kraft ledelsen mener de har blitt ført bak lyset.

– Vi er lurt,jeg er forbannet, sier Schei.

Det viser seg nå at det vesentlige feil i regnskapene til Kraft & Kultur. Inntektene har blitt blåst opp og mange av de utestående fordringene var ikke reellle.

Schei hevder revisjonsselskapene Grant Thornton og PriceWaterhouseCoopers har mye av skylden.

– Jeg skjønner ikke hvorfor revisjonen ikke har avdekket dette. Vi har hatt to av de største revisjonsselskapene i verden til å se på tallene. På toppen av det hele har vi bedt dem om dybderevisjon av akkurat disse spørsmålene, sier Schei.

Styreleder Odd roger Enoksen skyldes også på revisjonsselskapet.

– Vi er forundret over at det ikke er avdekket noe i revisjonen, sier Enoksen.

Troms Kraft-konsernet har en oppgitt samlet gjeld på 6.2 milliarder kroner og en egenkapital på 2.6 milliarder kroner. Egenkapitalen vil nå bli kraftig redusert etter avsløringene rundt datterselskapet Kraft & Kultur. Det skriver Dagens Næringsliv onsdag.

– Som å møte en dopet skiløper

Storuman Energi er konkurrent til Kraft & Kultur i det svenske markedet .

Administrerende direktør i Storuman Energi sier at han nå forstår hva som ligger bak den tilsynelatende fantastiske veksten til konkurrenten i et allerede presset marked.

– Det er som å gå over mållinjen og ikke skjønne hvorfor du har tapt. Etterpå får du vite at konkurrenten er dopet, sier han.

Annonse
Annonse