Næringsliv

Ut på tur: Vraker pc-en

Mobil- og dataekspert Christian Falch i Super Office vraker pc-en når han er på jobbreise. Mobiltelefonen gjør jobben.

Publisert Sist oppdatert

teverdien på dagens mobiltelefoner har passert pc-ens til bruk på jobbreiser.

- Mobiltelefonen er bedre egnet fordi du har lengre batteritid. I tillegg får du tilgang på de fleste tjenestene du har på pc, så lenge du bare er avhengig av e-post og enkle nettjenester, sier han.

Flere funksjoner.

Falch mener også det er en fordel at mobiltelefonene har flere funksjoner i operativsystemene.

- Du får raskere mobilnett og kraftigere prosessorer. Funksjoner som e-post og internett er lettere tilgjengelige. Dessuten er det tilgang på programvare for å lese Office-dokumenter, sier Falch, og peker på ytterligere fordeler ved mobiltelefonen.

- E-post, banktjenester og søk er nå like bra på mobilen, sier han.

GPS på mobiltelefonen.

Kjører du bil, finnes det ytterligere fordeler med mobiltelefonen. Enkelte har GPS-navigasjonsverktøy med de samme funksjoner og kart som du finner i ordinære frilufts-GPS-er.

Har du innebygget GPS, eller Bluetooth GPS tilkoblet, finnes det programmer som gjør telefonen din til en fullfunksjons friluftsnavigator. Her kan du også definere ditt eget kartområde. I tillegg kan du laste ned mindre kartområder direkte fra mobiltelefonen. GPS-programmer for mobiltelefon benytter de samme 1:50.000 kartdataene fra Statens kartverk som vi kjenner fra den Norske Turkartserien. Programmer som Wayfinder og ViewRanger er eksempler på GPS-programmer til mobiltelefon.

- Med riktig programvare på telefonen, er forskjellene minimale på mobil-GPS og vanlig GPS, selv om det fortsatt kan bli støy på mobilskjermen når gps-en står på og telefonen ringer.

Programvare.

Falch ser få fordeler ved å velge pc fremfor mobil på jobbreisene.

- Egentlig er det ingen fordeler. Du vil trenge en mobiltelefon som modem hvis du skal på nettet uansett. Det kan likevel være enkelte bedriftskritiske applikasjoner du har på pc som ennå ikke er tilgjengelige på mobil, legger han til.

Powered by Labrador CMS