Næringsliv

Vil selge seg ned

Regjeringen varsler i eierskapsmeldingen at den vil selge seg ned i flere selskap for å oppnå større fleksibilitet med hvilke selskap som til enhver tid er inne i statens aksjeportefølje.

Publisert Sist oppdatert

– Vi må hele tiden vurdere om begrunnelsen for det statlige eierskapet er til stede, sier næringsminister Trond Giske (Ap) til Dagens Næringsliv.

– Jeg ønsker større fleksibilitet. Utfordringene er at det er lettere å selge seg ut enn å kjøpe seg opp, fortsetter han, og skisserer at hovedmåten å gå inn i nye selskap på skal være gjennom det landsdekkende, statlige investeringsselskapet Investor AS.

De selskap som er i Investors portefølje vil normalt bli solgt til private investorer etter noe år. Før det skjer skal staten vurdere om eierskapet er strategisk viktig – i så fall vil eierskapet bli videreført.

– Slik ser jeg for meg at vi kan komme inn i nye vekstselskaper. Det må ligge noen premisser til grunn, sier Giske, og antyder både gode begrunnelser for statlig eierskap og at overdragelsen fra Investor til staten skal skje på forretningsmessig grunnlag.

Powered by Labrador CMS