nyheter

Råkjøring

Gir du full gass når du kjører på norske veier, mister du lappen og må i fengsel. Finansminister Kristin Halvorsen slipper fengsel selv om hun gir full gass i en sone hvor nedsatt hastighet burdet vært påbudt.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bil finansministeren råkjører med, men norsk økonomi. I tider da staten bruker rekordmye penger og norsk økonomi generelt er het, pøser hun på med nye 6 milliarder kroner, og det midt mellom to budsjettperioder.Halvorsen har de siste dagene gjentatt til det kjedsommelige at det aldri har vært så mange i arbeid. Det har hun rett i. Det er i seg selv et argument til å gjøre det motsatte av det hun gjør, nemlig å bruke mindre penger.

Det er 200.000 flere i arbeid nå enn da hun ble statsråd. Det er 50.000 færre arbeidsledige. 50.000 færre ledige betyr 7,5 milliarder mindre i støtte til arbeidsledige per år. I tillegg til å øke utgiftene med 6 milliarder, bruker hun også de 7,5 milliardene ledige tidligere fikk.

De minste vi kunne forlange, var at hun kuttet budsjettet med 7,5 milliarder. Det ville vært 13,5 milliarder mindre enn hun bruker. Men slik tenker hun ikke. Det gjør ikke Jens Stoltenberg heller. Han har ikke bare godkjent budsjettet, han mener til og med at Kristin Halvorsen er en flink finansminister.

Det er evnen til å tåle gode tider som viser hva man er laget av.

Powered by Labrador CMS