Annonse
raymond_johanse.jpg

– Carl I. Hagen bløffer

– Carl I. Hagen bløffer når han skaper inntrykk av at han er en reell ordførerkandidat i Oslo, sier partisekretæren i Ap til VG.

Dersom det blir nytt borgerlig flertall i Oslo, er det Høyre som vil få ordføreren, hevder Johansen. 

– Hagen er bare en lydig puddel for Oslo Høyres Michael Tetzschner. Høyre har aldri tatt Frps ordførerkandidat på alvor. Derfor kan ikke Hagen bli ordfører i Oslo, sier han.

Johansen viser til forhandlingene mellom Høyre og Frp etter kommunevalget i 2007. Også den gang hadde Frp sin egen ordførerkandidat, men Høyre fikk både byrådslederen og ordføreren, mens KrF fikk varaordføreren. 

Hagen på sin side viser til at situasjonen er akkurat den samme på rødgrønn side. Her har Arbeiderpartiet lansert Rune Gerhardsen som sin ordførerkandidat, men mye tyder på at SVs Marianne Borgen blir ordfører dersom Ap og SV får flertall sammen.  

– Jeg skjønner ikke hva hensikten hans er. Situasjonen er identisk på begge sider. For SV krever at Marianne Borgen skal være ordfører hvis de skal samarbeide med Arbeiderpartiet. Jeg synes det på både sosialistisk og borgerlig side er naturlig at det største partiet får byrådslederen, og at det nest største får ordføreren, sier Carl I. Hagen til VG.

Annonse
Annonse