Annonse
erik_solheim_5_.jpg
– Det er jeg som er sjefen i Miljøverndepartementet, sier Solheim som svar på kritikken mot manglende ledelse.

– Det er jeg som er sjefen

I en lang artikkelserie har Dagens Næringsliv hatt fokus på fornybarsaker i Miljøverndepartementet. I tillegg har avisen skrevet at det egentlig er statssekretær Heide Sørensen (SV) som er den reelle lederen for Miljøverndepartementet.

– Ingen tviler på at jeg er sjefen

I dagens DN slår Solheim tilbake mot påstandene.

– Jeg tror ikke det er ett menneske i Miljøverndepartementet som er i tvil om at jeg er sjefen. Jeg ser det som min oppgave å inspirere embetsverk og politikere i departementet, sa Solheim på telefon på vei hjem fra et mislykket klimatoppmøte i Durban.

Vil ikke si ja til dårlige prosjekter

 Samtidig som han avviser spekulasjonene om ledelse, svarer han på kritikken om at Miljøverndepartementet forsinker fornybarsaker gjennom saksbehandling.

Han påpeker at all utbygging av fornybar kraft fører til naturinngrep. Dette kan igjen ha konsekvenser for økosystemer, fugleliv og turisme.

– Hvis vi hadde gjort en dårlig saksbehandling og sagt ja til dårlige vindkraftprosjekter, så ville det ført til at vindkraftindustrien kommer i vanry. Det bør denne industrien tenke på, den lever tross alt på sitt miljørenommé, sier Solheim.

Energieffektivisering

Miljøverndepartementet har også, paradoksalt nok, blitt kritisert for å fokusere på energieffektivisering.Til dette svarer Solheim:

– Ingen kan være uenige i at den beste og billigste tilgangen på kraft er energieffektivisering, men legger så til:

– Men det i seg selv holder ikke hvis vi skal forsyne det europeiske markedet.

Annonse
Annonse