Samfunn

De sultestreikende etiopierne avsluttet i går streiken og forlot Oslo Domkirke.

– Ingen skal kunne sulte seg til opphold

Justisdepartementet avviser spekulasjoner om at etiopierne som har deltatt i aksjonen i Oslo domkirke, skal få noen form for særbehandling.

Publisert Sist oppdatert

«Ingen skal få opphold i Norge gjennom sultestreik eller andre pressmidler», heter det i en pressemelding fra departementet.

Etiopierne avsluttet mandag ettermiddag sin ukelange aksjon i domkirken og ble fraktet i buss til Torshov ventemottak. Her skal de oppholde seg inntil uttransportering blir nærmere avklart.

– Man kan i dag få inntrykk av at det er blitt avtalt et møte mellom Justisdepartementet, UDI og UNE og etiopierne som har oppholdt seg i Oslo domkirke. Det er ikke riktig, heter det i pressemeldingen fra departementet.

Videre heter det at det ikke er aktuelt fra regjeringens side å gi deltakerne i denne gruppen rettigheter som de ikke hadde før de gikk inn i kirken. Departementet tar til etterretning at etiopierne har varslet at de vil kreve ny behandling i Utlendingsnemnda.

Departementet klargjør sin rolle til å ha formidlet kontakt mellom representanter for kirken, FNs høykommissær for flyktninger, UDI og UNE, slik at det kan holdes møter mellom disse organene.

Powered by Labrador CMS