Samfunn

– Kutter oljesmøringen av budsjettet

Regjeringen kutter bruken av oljepenger i statsbudsjettet og kan nå handlingsregelen allerede i 2012, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Etter det avisen kjenner til, tyder de siste anslagene fra Finansdepartementet på at bruken av oljepenger i statsbudsjettet har falt betydelig gjennom dette året, også etter at revidert budsjett ble lagt fram i vår.

Det betyr at det legges opp til et statsbudsjett svært nær handlingsregelen, som innebærer at det brukes maksimalt 4 prosent av oljefondet, allerede for neste års statsbudsjett, skriver DN.

Kilder, som ifølge avisen er sentrale og kjenner Finansdepartementets arbeid, sier at anslagene tyder på at handlingsregelen nås allerede i 2012-budsjettet og at man i 2011 kommer langt nærmere enn tidligere antatt.

For statsbudsjettet for 2010 legges det opp til at Norge skal bruke 45 milliarder oljekroner mer enn handlingsregelen. I revidert budsjett var tallet redusert til 28 milliarder kroner. Forklaringen på nedgangen i bruk av oljepenger er økte skatteinntekter og lavere utgifter enn tidligere antatt. (©NTB)

Powered by Labrador CMS