Samfunn

– Politiansatt spanet for USA

En mann i 40-årene har deltidsjobb i Oslo politidistrikt samtidig som han jobber for den amerikanske ambassadens overvåkingsgruppe SDU, melder TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Mannen jobber deltid i en sivil stilling og har tilgang til sensitive registre som straffesaksregisteret, folkeregisteret og passregisteret.

TV 2 understreker at det ikke er grunnlag for å si at han har levert sensitive opplysninger til overvåkingsenheten som USAs ambassade har styrt i over ti år. TV-kanalen kjenner mannens identitet, men han vil ikke uttale seg.

Heller ikke justisminister Knut Storberget (Ap) vil kommentere TV 2s siste avsløring. Torsdag ettermiddag fikk Storberget rapportene han har bedt om fra Politiets sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet, før han dro til København for å delta på et nordisk justisministermøte.

Rapportene om hvem i politiet som kjente til og eventuelt ga grønt lys til overvåkingen, og på hvilket tidspunkt, vil danne grunnlaget for den redegjørelsen Storberget vil gi Stortinget til uken.

TV 2 melder at mannen i 40-årene har militær spisskompetanse og at han har vært på flere utenlandsoppdrag for Forsvaret. Han skal ha blitt ansatt i politiet rundt 2000 og ble tilknyttet SDU-gruppen i 2004. (©NTB)

Powered by Labrador CMS