Annonse
doktor_sykes__s.jpg

– Regjeringen med skjult agenda

 

Notatet stammer fra et møte i februar mellom ledelsen i helseregion Midt-Norge og daværende statssekretær Roger Ingebrigtsen i helse- og omsorgsdepartementet.

Referatet at Ingebrigtsen var opptatt av at en tomt for et nytt sykehus i Mode måtte ligge så nær Kristiansund at politikerne der kunne godta det.

KrF-leder Dagfinn Høybråten sier at «katta er ute av sekken» og at regjeringen åpenbart bare har til hensikt å bygge ett sykehus og at det skal ligge i Kristiansund.

– Rundlurt

Leder av Arbeiderpartiets lokallag i Molde, Sidsel Rykhus, reagerer sterkt på opplysningene. Hun mener regjeringen har operert med skjult agenda.

– Vi føler oss rett og slett rundlurt. Sykehus i Molde har vært en løfte i mange år, men her har det vært folk i Kristiansund som har jobbet for tett i korridorene, sier Rykhus.

Høyre-ordfører Jan Petter Hammerø (H) i Mode er dypt rystet.

– Dette er et kjempesvik og et løftebrudd av dimensjoner, sier Hammerø til NRK.

Lederen av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Høyres Bent Høie, sier regjeringen har holdt befolkningen i Molde for narr.

– Ingen konklusjon

Ingebrigtsen, som nå er statssekretær i Forsvarsdepartementet, vil ikke kommentere saken. Nåværende statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet, sier kun at det nye sykehuset som er planlagt, vil ligge i Molde, men ikke hvor i kommunen.

– Vi har ikke konkludert med lokaliseringen av det nye sykehuset, er alt Kåss vil si.

Han fastholder at statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) har opptrådt ryddig og at alle opplysninger om regjeringens standpunkter er kommet fram i åpne brev. (©NTB)

 

 

Annonse
Annonse