Samfunn

Ifølge NAV er sorg ingen sykdom, men mange klarer ikke å gå på jobb på grunn av sorg, og ser seg nødt til å gå til fastlegen for å sykmelde seg.

– Vi trenger sorgmeldinger

Presidenten i Legeforeningen vil at sørgende pasienter skal få sykmelding.

Publisert Sist oppdatert

Den nyvalgte presidenten Hege Gjessing vil at fastlegene skal kunne sykmelde en pasient på grunn av sorg. Hun får støtte fra lovgiverne på Stortinget, ifølge Vårt Land.

– Systemet slik det er i dag må videreutvikles. Vi trenger «sorg» som en diagnose på skjemaet for sykmelding. Det er ikke bare sykdom som er årsaken til at folk må være borte fra jobb, sier hun til avisen.

Dette spørsmålet har blitt svært aktuelt etter hendelsene i Oslo og på Utøya 22. juli.

Ifølge NAV er sorg ingen sykdom, men mange klarer ikke å gå på jobb på grunn av sorg, og ser seg nødt til å gå til fastlegen for å sykmelde seg. På grunn av dagens lovgivning blir løsningen at mange fastleger gir feil diagnose til pasienten, for eksempel psykisk lidelse.

– Selvfølgelig er det problematisk for leger å gi feil diagnose til en pasient. Det strider imot alt det vi leger står for, og det føles ikke riktig i det hele tatt. Det handler om yrkesstoltheten vår og ikke minst om pasientenes beste, sier Gjessing til Vårt Land.

Hun får nå støtte fra arbeids- og sosial komiteen på Stortinget, der både leder Robert Eriksson (FrP) og nestleder Karin Andersen (SV) stiller seg bak legepresidenten.

Powered by Labrador CMS