Samfunn

Advarer mot NHOs tall

KS advarer kommunene mot NHO Services privatiseringsregnskap som skal vise hvor mye landets kommuner kan spare på å konkurranseutsette sine tjenester.

Publisert


– Tallene fra NHO service høres helt fantastiske ut, men det er helt umulig å skjønne dokumentasjonen som ligger bak. NHOs beregninger bærer nok mer preg av markedsføring enn grundig og nøytral vurdering av hva som er innsparingspotensialet ved å konkurranseutsette tjenester i kommunene, sier direktør i Kommunenes arbeidsgiverforening (KS), Helge Eide til Aftenposten.

– Problemet er at tjenester og brukergrupper som sammenlignes, faktisk må være helt sammenlignbare. En kommune kan ha tunge brukergrupper. Utgiftene og innsparingene ved å konkurranseutsette disse tjenestene kan ikke sammenlignes med tilsvarende tall for lettere brukergrupper, fortsetter han.

– Alle våre tall er dokumenterbare og vi har presentert vår metode for KS, sier direktør for NHO Service, Dag Ekelberg, og legger til at de aldri har gitt inntrykk av at deres analyser gir er fullstendig bilde av alle detaljer i hver enkelt kommune. Derimot at de gir en god indikasjon på hvor mye man kan frigjøre av ressurser for å oppnå mer velferd for pengene.

– Å si noe om kommunal ressursbruk og behovet for økt produktivitet er som å stikke hånden inn i et vepsebol, avslutter han.

Powered by Labrador CMS