Annonse
stoltenberg_val.jpg

Ap mest fram på ny måling

Målingen, som er gjort av TNS Gallup for TV 2, viser en fremgang på 3,6 prosentpoeng til 30,4 prosent for Ap. Det er første gang på fem måneder partiet kommer opp på 30-tallet. Det tilsvarer likevel 10 stortingsmandater færre enn partiet fikk ved forrige valg.

Regjeringspartnerne i SV går opp et halvt prosentpoeng til 5,8 prosent, noe som ville gitt 10 mandater, ett mindre enn de har i dag. Lillesøster Senterpartiet går marginalt opp, 0,1 prosentpoeng, men er fortsatt faretruende nær sperregrensen med 4,6 prosent. Målt i mandater blir det 8 – 3 færre enn ved sist valg.

Blant opposisjonspartiene er Høyre fortsatt størst med sine 24,8 prosent. Det er en nedgang på 1,8 prosent, men likevel nok til 41 mandater. Like mange mandater, men bare 22,4 prosent oppslutning, får Fremskrittspartiet, som går ned 0,8 prosent. Dermed ville den blå blokken ikke lenger fått flertall alene.

Fortsatt på rett side av sperregrensen befinner også Kristelig Folkeparti og Venstre seg, med en oppslutning på henholdsvis 4,4 (-1,3) og 4,1 (-1,1) prosent. Det tilsvarer 7 mandater for hvert av partiene, som dermed ville havnet på vippen dersom dette var valgresultatet. Minipartiet Rødt går fram 0,9 prosent til 2,2 prosent, noe som ville vært nok til å kapre ett mandat. (©NTB)

 

Annonse
Annonse