Samfunn

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mener storfunnet Aldous/Avaldsnes burde drives med kraft fra land for å kutte CO2-utslipp, skriver Aftenposten.

Borten Moe med utstrakt hånd til miljøbevegelsen

Får ros fra miljøorganisasjonen Zero.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Aftenposten mener olje- og energiminister Ola Borten Moe at storfunnet Aldous/Avaldsnes burde drives med kraft fra land for å kutte CO2-utslipp. Elektrifisering gjør utbyggingen mindre lønnsom for oljeselskapene.

– Dette er svært positive signaler, og et tiltak vi har etterlyst fra Borten Moe. Vi ønsker at han skal gå til krig mot klimautslippene, ikke mot miljøbevegelsens standpunkter. Da kan dette utspillet være det første slaget, sier Einar Håndlykken i Zero.

Ola Borten Moe har den siste uken fått mye kjeft av miljøbevegelsen for sin oljetørst, og har også kommet i klammeri med SV-kolleger i regjeringen og miljøorienterte partifeller.

Borten Moe sier til Aftenposten at å bygge ut funnet med kraft fra land også kan være lønnsomt.

– Ut i fra det vi vet i dag, er det flere forhold som trekker i retning av at det vil kunne være lønnsomt å bygge ut funnet med kraft fra land. Det planlegges flere nye innretninger i området, kraftbehovet er betydelig og produksjonen vil pågå i mange år. Dessuten er vanndyp og avstand til land ikke avskrekkende, sier han til avisen.

I dag er det bare fire av 70 plattformer på norsk sokkel som drives med strøm.

Powered by Labrador CMS