Samfunn

Dagens nyheter

Sliter du med å holde deg oppdatert på nyhetsbildet hver morgen? Bjørn R. Jensen gir deg her oppsummering av nyhetene tirsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Gode råd er dyre
Men dårlige råd kan også koste for mye. Det mener i hvert fall den norske investoren Atle Lygren. Han saksøker nå advokat Fred Arne Gade for såkalt uaktsom juridisk rådgivning og krever 8,5 millioner kroner + renter, skriver Dagens Næringsliv. Bakgrunnen er en mengde rettstvistene Lygren har vært involvert i siden slutten av 1990-tallet – og tapt de fleste.

Bare dårlige ledere
Tidligere Dagbladet-journalist Trygve Aas Olsen skriver i sin nye bok at en hard drikkekultur, en dårlig ledelse og samrøre mellom styreleder Jens P. Heyerdahls og Dagbladets økonomi er årsaken til avisens brutale oppslagsfall, skriver Aftenposten. Av tidligere redaktører er det bare Bjørn Simensen som passerer nåløyet – mens resten får på pukkelen.

Med en bred penn
Carl I. Hagen kunne selvsagt ikke sitte på en benk og mate duer. Nå kommer den tidligere Frp-formannen med ny bok og teller på knappene om han skal stille som ordførerkandidat i Oslo. Om en måned kan han være fullt tilbake i norsk politikk. Til Dagsavisen sier han at han har tenkt å uttale seg med en bred penn – som vanlig.

En grønn tragedie
Ikke bare kortreist mat, men også kortreist strøm bør foretrekkes. Bergens-professor Sigve Tjøtta mener i hvert fall at gasskraft nå bør nedgraderes fra sterkt forurensende til forurensende og vannkraft fra ren til forurensende skriver han i Dagens Næringsliv, og satse på kortreist gasskraft på Vestlandet i stedet for å sende den til kontinentet.

Stressless-millioner
Mens Hjellegjerde har slitt, har konkurrenten Ekornes økt omsetningen med 150 millioner kroner siste kvartal – en oppgang på hele 26 prosent, skriver Finansavisen. Og det er ordretilgangen på gamle gode Stressless-produkter som redder konsernet. Av omsetningen på 1,5 milliarder kroner første halvår, kommer 1,2 fra det Stressless.

Fotballen i minus
Fjoråret var en eneste økonomisk nedtur for norsk fotball. Årets elitelag hadde et samlet underskudd på 173 millioner kroner av en omsetning på 1,3 milliarder, viser tall Finansavisen har samlet inn. Bare Odd og Tromsø har positiv bunnlinje. Rosenborg gikk på det største underskuddet, med 44 millioner kroner.

En bred utredning
Kraftlinjesaken fortsetter. Rent summarisk blir regjeringen angrepet for ikke å ville foreta en bredere utredning av kraftsituasjonen i Bergen, samtidig som Sp og Ap avviser SVs miljøvernministers forslag om en vurdering av en uavhengig tredjepart og LO-forbundet El og IT krangler med Industri Energi om det i det hele tatt er et behov for disse kraftlinjene.

Powered by Labrador CMS