Samfunn

Dagens Nyheter

Rekker du ikke lese alle avisene hver morgen? Bjørn R. Jensen gir deg her oversikt over nyhetssakene torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Svaksynte sveisere
Solenergiselskapet RECs fabrikk i Moses Lake i USA kan gå på en milliardsprekk på grunn av at overarbeidede, gamle og svaksynte sveisere hos en underleverandør, skriver Finansavisen. Sveisesømmene i produksjonsrørene er så dårlige at produksjonen har stoppet opp.

Styrk nyskapingen
I går ble det klart at Norge er blant de middelmådige på forskning i Europa. I Aftenposten i dag erkjenner næringsminister Trond Giske (Ap) at skal Norge kunne møte en hverdag uten oljeinntektene må nyskapingen styrkes. Forskningsminister Tora Aasland (SV) tar derimot tallene med en stor klype salt.

Korstog mot kvinner
Kunnskapsminister Kristin Halvorsens (SV) kjør mot private barnehager er et korstog for å fryse ut kvinnelige gründere, mener Linda Hofstad Helleland (H) i Dagens Næringsliv. Næringsminister Giske sier i den forbindelse at det ikke er noe mål å øke antallet kvinnelige nyetableringer i kvinnedominerte yrker.

Upolitisk lederstrid
AUF-leder Martin Henriksen går av i oktober og kampen om ledervervet i ungdomspartiet er i full gang, ifølge Klassekampen. Striden skal stå mellom nestleder Eskil Pedersen og sentralstyremedlem Åsmund Aukrust. Skillet skal ikke være av politisk art, men gå på lederstil og hvordan organisasjonen skal drives.

Velger bort bygdene
Studenten uten studieplass velger bort distriktene selv om de der har nok av ledige studieplasser. Nationen skriver at forskerne tro at dette skylles manglende studieveiledning. Studentene avisa har snakket med vil studere i byene fordi de regner med det er størst sjanse for å få jobb der, senere.

Kveler terrorforskning
De hemmelige tjenestene eser ut, men det blir stadig mindre penger til terrorforskning. Aftenposten skriver at landets fremste forskere på området må klare seg med stadig mindre penger. De som driver slik forskning er Forsvarets Forskningssenter, Norsk Utenrikspolitisk Institutt og Politihøyskolen.

Powered by Labrador CMS