Samfunn

Oslos ordfører Fabian Stang får flere nye ordførerkolleger rundt om etter Høyres gode lokalvalg 12. september.

Ekstra partistøtte til Høyre

Økende ordførermakt for Høyre gir også klingende mynt i partikassa.

Publisert Sist oppdatert

Høyre gjorde sitt nest beste lokalvalg noensinne 12. september. Det førte til maktskifter, og en rekke nye Høyre-ordførere. Det førte også til en betydelig omfordeling av statsstøtten til de politiske partiene, ifølge Dagens Næringsliv.

Oppslutningen ved kommune- og fylkestingsvalget regulerer hvor mye hvert enkelt fylkesparti får utbetalt i offentlig støtte. For Høyre betyr et valgresultat på 28 prosent nærmere ti millioner kroner mer i partikassa – fordelt på fylker og kommuner. Fremskrittspartiet, som var et av valgets tapere, mister millioner i statsstøtte.

– Jeg husker på 80-tallet hvordan vi hadde mange fylkessekretariater og kommunepartier med en rekke ansatte. Siden den gangen er det kuttet ned, og vi har sittet igjen med knapt nok énmannsbetjente kontorer som har vært vanskelig å opprettholde. Med økt offentlig støtte vil vi nå få en helt annen fart i organisasjonsarbeidet over hele landet, sier generalsekretær Lars Arne Ryssdal til Dagens Næringsliv.

Den foreløpige opptellingen i Høyres Hus viser at partiet ligger an til å få ordføreren i 111 av landets 430 kommuner. Høyre har dessuten muligheten til å øke dette antallet med noen titall.

Powered by Labrador CMS