Samfunn

I et debattinnlegg på bloggen sin skriver Kent Andersens (Frp) at det ikke finnes moderate nazister, og han spør om det finnes moderate muslimer.

Frp-politiker: Islam er en samfunnsskadelig ideologi

Styremedlem Kent Andersen i Oslo Fremskrittsparti mener at resultatet av religionen islam er det samme som resultatet av ideologiene nazisme og kommunisme.

Publisert Sist oppdatert

Andersen debatterer i et blogginnlegg om det finnes moderate muslimer, og om muslimer i Europa kan være med på å innføre samme regime som hersker i Iran, med sharialov og kvinneundertrykkelse.

– Det er viktig å debattere dette og se hva islam gjør med samfunnet, enkeltmennesker og kvinner. Jeg mener islam har helt klare likhetstrekk med andre ideologier, sier Andersen til Dagsavisen.

I debattinnlegget på bloggen sin skriver han at det ikke finnes moderate nazister, og han spør om det finnes moderate muslimer, akkurat som det finnes moderate kommunister.

– Dette er ikke et angrep på islam, men på ideologier som skader samfunnet, sier Andersen. Han mener det ikke er noen skiller mellom islam som religion og islamisme som ideologi.

Fremskrittspartiet mener Andersens blogginnlegg er uproblematisk. Innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen sier Andersen står fritt til å ytre seg som privatperson.

Men i det religiøse miljøet er stemningen annerledes. «Uintelligent og irrelevant», er rådgiver i Mellomkirkelig Råd i Den norske kirke, Sven Thore Kloster, sin dom over Andersens islamkritikk. Han mener retorikken skaper fremmedfrykt. Bytter man ut ordet «muslimer» med «jøder», blir innholdet antisemittisk, mener Kloster. (©NTB)

Powered by Labrador CMS