Annonse
per_willy_amund.jpg
– Det fins gode, rasjonelle argumenter for innslusingslønn, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen.

Frp vurderer lavere lønn og velferdskutt for innvandrere

Partiets innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, sier til VG Nett at partiet høyst sannsynlig vil foreslå en rekke endringer i innvandrernes rettigheter i Norge.

Kontantstøtten og barnetrygden er ytelser som trolig vil foreslås kuttet. Amundsen har også lyst til å innføre såkalt innslusingslønn for innvandrere, som Danmarks finansminister Claus Hjort Fredriksen foreslo søndag.

– Det fins gode, rasjonelle argumenter for innslusingslønn. Arbeidsgiveren som gir fast ansettelse til en innvandrer som ikke er ferdig integrert, løper en høyere risiko enn hvis han ansetter en nordmann. Derfor kan det være lett for arbeidsgiveren å styre unna innvandrere, uten at det har noe med fordommer å gjøre, sier Amundsen.

Han åpner for at tiltakene kan bli en del av Frps offisielle politikk før sommeren. Både statssekretær Gina Lund (Ap) i Arbeidsdepartementet og LO-nestleder Tor-Arne Solbakken stiller seg sterkt kritiske.

– Lønna blir regulert av tariffavtalene. De gjelder for alle. Vi i LO kjemper mot sosial dumping, og for oss vil det være helt uaktuelt å lønne folk etter etnisitet. De får lønn etter jobben de gjør, sier Solbakken til VG Nett. (©NTB)

 

 

Annonse
Annonse