Samfunn

I Arbeiderpartiet er det nå et krav om at en løsning forankres i partiet før statsministeren setter seg i forhandlinger med SV og Sp om konsekvensutredning.

Frykter en blow-out

Mens statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ikke vil bindes til et klart standpunkt om konsekvensutredning av Lofoten, frykter andre partitopper bråk på landsmøtet om det ikke skjer.

Publisert Sist oppdatert

Trykket fra en rekke fylkeslag er stort for å få gjennomført en konsekvensutredning. Samtidig er det stor irritasjon over at Ap ikke har satt SV og Sp på plass når partiene har gått til åpen kamp mot en konsekvensutredning, skriver Dagens Næringsliv.

Derfor er krevet at en løsning forankres i partiet før statsministeren setter seg i forhandlinger med SV og Sp om konsekvensutredning. Hvis stortingsgruppen holdes utenfor vil det etter det Dagens Næringsliv erfarer bli bråk på landsmøtet i Ap i april.

– Hvis en slik sak avgjøres direkte i Underutvalget uten at partiet føler at de er hørt, er det livsfarlig for partiledelsen. Det har vi sett eksempler på før, sier en kilde til avisen.

Både partisekretær Raymond Johansen og fungerende parlamentarisk leder Martin Kolberg skal være bekymret for det, mens statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) prøver å unngå at statsministerens handlingsrom blir for begrenset i forhold til kompromisser med SV og Sp.

Powered by Labrador CMS