Samfunn

Full støtte til Stoltenbergs tøffe linje

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har full ryggdekning i Arbeiderpartiet for en tøff asylpolitikk og for å sende Maria Amelie ut av landet.

Publisert Sist oppdatert

Det ligger ikke an til noe internt Ap-opprør mot statsministerens linje i Maria Amelie-saken, skriver Klassekampen.

Saken har likevel sørget at Aps fylkesledere har hatt et hastemøte om spørsmålet.

– Fylkeslederne har pratet om saken, og min opplevelse er helt klart at partiledelsen har bred støtte i Maria Amelie-saken, sier leder i Østfold Arbeiderparti Signe Øye til Klassekampen.

To dager etter at Maria Amelie ble arrestert i Lillehammer, ble det innkalt til telefonkonferanse med Aps fylkesledere om saken. Konklusjonen var klar: Fylkestoppene stiller seg bak regjeringens håndtering av saken.

Klassekampen har vært i kontakt med en rekke av Aps fylkesledere, og støtten til Stoltenberg er bred.

– Jeg har nettopp hørt på det Jens sa i spørretimen, og jeg synes han var veldig god og klar. Det var stor støtte for regjeringens linje i saken da fylkeslederne diskuterte den fredag, sier Ap-fylkesleder i Hordaland Sveinung Valle.

– Vedtaket i denne saken er riktig. At man faktisk har behov for beskyttelse, må ligge som fundamentet for asylinstituttet. Hennes sak har fått grundig behandling, og jeg er sikker på at utfallet er rettferdig, sier Linda Verdal, leder i Vest-Agder Arbeiderparti. (©NTB)

Les også:

Presset Jens frykter ikke regjeringskrise

Powered by Labrador CMS