Samfunn

Gasskraft mot høyere strømpriser

På sikt må kraftproduksjonen opp og så bør det bygges minst ett nytt gasskraftverk i Midt-Norge, sier LO-leder Roar Flåthen som svar på de høye strømprisene nå i sprengkulda.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig oppgitt over de høye strømprisene. Det er minstepensjonistene i blokk i byene som rammes spesielt hardt. De og andre med lave inntekter som bor i leiligheter i byene, har som regel ingen alternativer til strøm. Det er de svakeste som rammes, sier Flåthen til VG.

– Jeg vil rett og slett ikke ha igjen krisen fra februar. Hvis ikke markedet evner å gi forsyningssikkerhet, bør vi vurdere tiltak som sikrer at vi har tilgjengelig kraft, bør det vurderes tiltak som sikrer at vi har tilgjengelig kraft til forsvarlige priser også om vinteren, fortsetter han, og mener regjeringen har låst seg inne i et hjørne i forhold til å bygge ut gasskraft uten rensing.

– Jeg er også bekymret over den høye strømprisen. Den er en bekreftelse på at vi trenger mer kraft og flere kraftlinjer, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap), som ikke vil kutte i milliardutbyttene til kraftselskapene og staten for å få billigere strøm, som også sier at det er bygd tre gasskraftverk og at det er gitt konsesjon til fem.

Powered by Labrador CMS