SVs Audun Lysbakken gir Frp delvis ansvar for at muslimer skal ha fått ukvemsord slengt etter seg i timene da det var uklart hvem som sto bak terroraksjonen i Oslo og på Utøya.

Gir Frp ansvar for dårlige holdninger

Publisert: 15. august 2011 kl 09.45
Oppdatert: 15. august 2011 kl 09.02

I går møttes Jensen og Lysbakken til duell på NRK P2-programmet Søndagsavisen, der temaet var 22. juli og norsk integreringspolitikk.

Muslimer har sagt at de opplevde frykt for å bli kollektivt stemplet i timene det var uklart hvem som sto bak terroraksjonen. Flere skal ha fått ukvemsord slengt etter seg, og Lysbakken gir Frp delvis ansvar for dette.

Han tror slike holdninger kommer på grunn av at det er ført en debatt der muslimer som gruppe har blitt forbundet med negative egenskaper.

– Og her har Fremskrittspartiet stått fram som det største og det viktigste talerøret for innvandringsskepsis i Norge, sa Lysbakken i debatten.

Siv Jensen understreket at det ikke må bli skapt et inntrykk av at radikal islamisme har forsvunnet fra jordens overfalte.

– Den faren er fortsatt til stede, sa Jensen, som mener diskusjonen må handle om hvordan vi som samfunn har et ansvar for å skape trygghet for alle som har lovlig opphold i Norge.

Lysbakken tror ikke Frp kommer til å slutte å snakke om islamisme.

Saken fortsetter under annonsen

– Men jeg skulle ønske at Frp kunne bli tydeligere på når de snakker om noen få ekstremister, og når de snakker om alle muslimer, sa Lysbakken. (©NTB)