Giske forventer at Hydro også satser i Norge

Publisert: 6. januar 2011 kl 13.28
Oppdatert: 6. januar 2011 kl 13.21

Styret i Hydro Aluminium Profiler AS vedtok 8. desember at pressverket skal legges ned i løpet av første kvartal 2012. Dette fører til at 94 arbeidsplasser innen videreforedling av aluminium forsvinner. Giske sier at nedleggelsen er en styresak og ikke en eiersak. Staten eier 43,8 prosent av aksjene i Hydro.

Torsdag møtte Giske fagforeningsfolk og Ap-politikere fra Karmøy for å høre deres syn på situasjonen.

Store investeringsvedtak

– Hydro kommer til å ta store investeringsbeslutninger i årene som kommer. Gode kraftkontrakter er på plass og jeg forventer at selskapet investerer og driver produksjon i Norge. Hydro skal være et internasjonalt selskap, men jeg forventer også at bedriften skal ha en solid base i Norge, sa Giske etter møtet.

Giske sa også at Hydro gjennomfører omstillingsprosessen på en god måte.

Leder i Industri Energi, Leif Sande, som deltok på møtet, mener styret har gjort en gal beslutning. Han mener det er feil å legge ned en bedrift som går med overskudd. Han frykter at nedleggelse av produksjonen på Karmøy kan føre til at deler av virksomheten flyttes utenlands når markedet tar seg opp og etterspørselen øker.

Virksomheten ved pressverket på Karmøy skal delvis flyttes til Raufoss og Magnor. Rundt 40 av stillingene vil bli overført til disse stedene. I alt har den norske pressverkvirksomheten om lag 380 ansatte.

Saken fortsetter under annonsen

Nytt anlegg

Noen av de tapte arbeidsplassene på Karmøy vil bli erstattet fordi Hydro har bestemt å bygge Norges største anlegg for resirkulering av aluminium på Karmøy. Dette anlegget vil gi nærmere 40 nye arbeidsplasser. Planen er at anlegget skal komme i drift sommeren 2012. (©NTB)