Samfunn

Halvorsen: - Umulig å avskaffe fattigdommen

- Det er umulig å avskaffe fattigdommen i Norge, sa finansminister Kristin Halvorsen (SV) under TV 2s folkemøte onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert
Under TV 2s folkemøte onsdag kveld ble Kristin Halvorsen konfrontert med sin bastante påstander fra forrige valgkamp, der hun skulle avskaffe fattigdommen i Norge nærmest ved et pennestrøk. Den gang hevdet hun at det kun dreier seg om politisk vilje, fire år senere er tonen en annen.
- Det er umulig å avskaffe fattigdommen, for den måles i forhold til gjennomsnittet sa Halvorsen onsdag kveld. Likevel understreket hun at å avskaffe fattigdommen må være målsettingen.
For fire år siden var det KrF som hadde statsministeren. Onsdag var rollene snudd på hodet, og KrF kunne rette den samme kritikken mot Halvorsen.
Resten av opposisjonen lot heller ikke sjansen gå fra seg til å hamre løs på SV-lederen. Venstre-leder Lars Sponheim kalte det et moralsk svik, mens Siv Jensen (Frp) mener at regjeringens innsats for de fattige er «et av de groveste løftebruddene til denne regjeringen». (©NTB)
Powered by Labrador CMS