Samfunn

Kultur-Norge til kamp for å beholde tippemidler

En rekke kulturaktører mobiliserer mot forslaget om å gi idretten en større del av overskuddet fra Norsk Tipping. Ap skal stemme over saken på ukas landsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Rogaland Arbeiderparti vil fremme et forslag om å øke andelen tippemidler til idretten fra 45,5 prosent til 65 prosent, på bekostning av andelen til kulturformål. 45 kulturorganisasjoner mobiliserer nå for å stanse forslaget, skriver Aftenposten.

Fylkeslaget ønsker å halvere kulturandelen, fra 36,5 prosent til 18 prosent. Dette vil utgjøre om lag 600 millioner kroner mindre årlig, frykter kulturaktørene.

– Det er helt urimelig at Kultur-Norge skal betale for et idrettsløft. Allerede ved forrige endring av tippenøkkelen i 2009 ga kultur fra seg en større andel enn idretten, sier daglig leder Magnar Bergo i Norsk Musikkråd.

Fylkesordfører Tom Tvedt i Rogaland Ap mener imidlertid at kulturen ikke får mindre. Han sier pengene skal tas fra tippemidlene staten får til fordeling på idrett, og at staten må spytte inn mer selv.

– Vi vil tilføre mer penger i bunnen og gjøre kaken større, sier han.

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) betegner forslaget som interessant, men fastholder at hun ikke vil gå med på en ordning som medfører kutt i kulturmidler. (©NTB)

Powered by Labrador CMS