Samfunn

Lisensbetalere vil ha mindre lisens uten OL

I en ny meningsmåling sier halvparten av de spurte at de ønsker en reduksjon i NRK-lisensen etter at kanalen mistet OL-rettighetene.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen er gjennomført av Norfakta for Dagbladet og resultatet overrasker ikke NRK-sjefen. Han mener at årsaken like mye er en reaksjon på at OL gikk til TV 2.

– Hadde folk blitt spurt på et senere tidspunkt og hatt tid til ettertanke, ville svaret vært mer i NRKs favør, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

Resultatet av undersøkelsen kan tross alt også tolkes på en annen måte, at halvparten av de spurte ikke ser noen grunn til å betale mindre lisens.

Uansett gir ikke kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) lisensbetalende sportsentusiaster noe håp.

– Hvis det skal skje, må NRK gi fra seg forskjellige sportsrettigheter de allerede har, som friidrett, langrenn og fotball, sier hun.

Folk ser for øvrig ut til å ha liten tiltro til TV 2s kompetanse når det gjelder å produsere OL-sendinger. På en avstemming som TV-kanalen la ut på sine egne sider, svarte 70 prosent av 8.000 lesere torsdag ettermiddag et klart nei på spørsmålet om TV 2 kan lage like gode OL-sendinger som NRK. (©NTB)

Powered by Labrador CMS