Annonse
leif_sande__ind.jpg
– Partistøtten har gått ut på dato og bør avvikles, sier forbundsleder Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi.

LOs partistøtte møter motstand innad i LO

– LOs støtte til partiene er en uting. Jeg er imot at en så stor aktør skal kjøpe seg innflytelse. Partistøtten har gått ut på dato og bør avvikles, sier forbundsleder Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi til VG.

Stein Erik Hagen sa i mandagens VG at han dropper partistøtte til de borgerlige partiene fordi han føler seg uthengt av Arbeiderpartiet.

Det at Hagen nå lukker lommeboken, bør kunne innlede en debatt om LO bør gjøre det samme, sier Sande.

– Det er langt fra alle i LO som stemmer rødgrønt. Ingenting irriterer mer enn å betale kontingent til et forbund som gir penger til et parti du ikke støtter, sier han.

Leif Sande får støtte av Offisersforbundet, som siden 1980-tallet har hatt nedfelt i vedtektene at det ikke skal gi pengestøtte til politiske partier. Så sent som på forrige LO-kongress tok Fellesorganisasjonen til orde for å stanse støtten til Ap.

Stein Erik Hagens selskaper har gitt til sammen ti millioner kroner i partistøtte til borgerlige partier de siste årene. Milliardærkollega Olav Thon beskriver LOs milliongaver til Ap som korrupsjon.

– Jeg synes det er en forferdelig uting at LO gir så mye penger til utvalgte partier. LO har mange tusen medlemmer som stemmer Frp og andre borgerlige partier, som blir tvunget til å være med på at deres fagorganisasjon gir store pengebeløp til partier de er uenige med. Jeg synes LO bør påvirke uten å betale, sier Thon. (©NTB)

Annonse
Annonse