Samfunn

Misfornøyde med Huitfeldt

Mange i Ap vil vrake Anniken Huitfeldt som leder av partiets kvinnenettverk, men det blir det ikke noe av. Partiledelsen har nemlig bestemt at dette er et verv kulturministeren skal fortsette i.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv har fått bekreftet fra flere « sentrale kilder» at stemningen i valgkomiteen har vært svært negativ overfor Huitfeldt. Rundt halvparten av medlemmene har vært innstilt på å bytte henne ut.

Årsaken er angivelig todelt: For det første at Huitfeldt er lite synlig i den kjønnspolitiske debatten, og for det andre at hun i tre sentrale saker har flagget oppfatninger på tvers av den rådende oppfatningen blant kvinner i partiet. Det har dreiet seg om lovbestemt rett til heltidsarbeid, forbudet mot sexkjøp og tredelingen av foreldrepermisjonen.

I følge DN er det Martin Kolberg som har «sondert» med partileder Jens Stoltenberg, og fått tilbakemelding om at Huitfeldt ikke skal kastes. Dermed blir hun sittende som leder for kvinnenettverket også etter denne ukens landsmøte. Vervet anses som viktig av partiet, og lederen har en automatisk plass i partiets sentralstyre. Anniken Huitfeldt har hatt denne funksjonen siden 2007.

Stoltenberg har gitt beskjed om de som er misfornøyde med Huitfeldts innsats må ta dette direkte opp med henne. Det har de muligens ikke gjort så langt, for da DN konfronterte Huitfeldt med saken fikk de til svar at dette var en kritikk hun selv ikke var kjent med.

Powered by Labrador CMS