Samfunn

Misnøye med lokalpolitikere

Seks av ti er sterkt misfornøyd med lokalpolitikerne og mener særinteresser vinner frem og får gjennomslag i kommunene. Men de kommunale tjenestene er de godt fornøyd med.

Publisert Sist oppdatert

Ankepunktene til folk er at særinteresser – lobbyister og godt organiserte interesser – vinner fra, på bekostning av den tause majoritet. Dessuten at det ikke har noen betydning for lokalpolitikken hvilke partier som styrer i kommunen og at det ikke nytter for folk flest å engasjere seg i lokalpolitikken – mulighetene til å påvirke beslutninger som angår dem selv er små, heter det i en rapport Universitetet i Oslo har gjort for kommunenes arbeidsgiverforening KS og Kommunaldepartementet, skriver Aftenposten.

– Bildet er snudd helt opp ned fra ti år tilbake. Da var folk misfornøyd med barnehager og eldreomsorg, sier professor Harald Baldersheim, som har gjort undersøkelsen sammen med professor Lawrence Rose.

86 prosent av de 22.600 innbyggerne i de 82 kommunene som er med i undersøkelsen svarte at de var fornøyd med det kommunale tjenestetilbudet generelt.

Powered by Labrador CMS