Annonse
stoltenberg_erl.jpg
Mye tyder på at Jens Stoltenberg ikke har intern støtte i partiet for konsekvensutredning av oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen.

Mister oljestøtte internt

Selv om Aps ledelse har lagt alle krefter til for å sikre et landsmøtevedtak om konsekvensutredning av oljeutvinning i områdene, kan mye tyde på at partiet ikke har tilstrekkelig flertall for dette internt, skriver Dagens Næringsliv.

Flertallet av fylkeslagene har ja-vedtak, men størrelsen på de forskjellige fylkene varierer, og flere av de store fylkeslagene sier et rungende nei til utredningen.

AUF-leder Eskil Pedersen sier til avisen at han er glad for at motstanden i Ap mot oljevirksomheten i de sårbare områdene er på sterk fremmarsj i partiet.

De som ivrer for flertallsinnstillingen ser at de har kommet skjevt ut. Det skapte mye motstand at partiledelsen gikk så langt i et uforbeholdent ja. Det har oppstått en annerledes allianse enn det man forutså. Ballen ligger nå hos flertallet i programkomiteen. Vi ligger i god rute til å skape mest mulig motstand mot konsekvensutredning på landsmøtet, sier han til Dagens Næringsliv.

Annonse
Annonse