Annonse
olav_r__ise.jpg

Multitasking i krisetider

Sjef for Akuttklinikken ved Oslo universitetssykehus (Ous), Olav Røise, driver utstrakt multitasking. I tillegg til ledervervet er han veileder ved doktorgradstudiet ved UiO, samt medforfatter i en rekke faglige artikler.Han jobber også som lege rundt to timer i uken.

Han mener selv tiden strekker til.

– Tiden fra 06.30 til 18.00 går med til lederjobben og noe gjøres på kvelder og i helger i tillegg. Forskningen gjør jeg stort sett på fritiden, sier Røise til Dagens Næringsliv.

Tilnærmet umulig oppgave

Røise har en krevende jobb som leder for en sentral klinikk i et sykehus under sterkt press. Han beskriver fusjonen som nå foregår som en tilnærmet umulig oppgave.

– Det skaper naturlig nok motstand blant de ansatte. Alt dette krever betydelig ledelsesfokus, sier Røise.

– Useriøst venstrehåndsarbeid

Tillitsvalgt for legene ved Akuttklinikken, Kjersti Baksaas-Aasen, er kritisk til at ledelsesjobb ofte nedprioriteres.

– Ledelse krever investering i tid og kunnskap om klinikken og de ansatte, og det er useriøst å se på ledelse av store klinikker som deltidsarbeid, sier hun.

Baksaas-Aasen mener det dreier seg om innngrodde holdninger om at ledelse ikke er like verdifullt som forskning og høyere legestillinger.

– Ganske mange leger og ledere i helsevesenet mener at ledelse bare er noe man gjør ved siden av, med venstrehånden, sier hun.

 

 

Annonse
Annonse