Samfunn

Handelshøyskolen BI har falt 11 plasser det siste året på listen til Financial Times.

NHH opp - BI ned

NHH klatrer tre plasser til 31. plass i Financial Times årlige rangering av handelshøyskoler i Europa. BI gikk 11 plasser ned til 72. plass av de 75 skolene som er med i rangeringen.

Publisert Sist oppdatert

NHH-rektor Jan I. Haaland mener høyskolens potensial ligger i å rekruttere mer internasjonalt, både studenter og stab, et område NHH ligger lavt i forhold til for eksempel Stockholm og Aalto, og det jobbes med å få flere internasjonale studenter til Bergen skriver Finansavisen.

– Dessuten jobber vi intensivt med å rekruttere fagpersonell internasjonalt. Det skjer både ved at vi annonserer internasjonalt, og ved at vi benytter de jobbmarkeder som finnes der ute, sier Haaland.

For Handelshøyskolen BI er situasjonen en annen. Skolen har falt 11 plasser det siste året og nesten 20 plasser på to år.

– Vi falt på FT-rangeringen av Master og Science-programmet for et par måneder siden, og dette fallet drar vi med oss videre i denne oppsummeringen, sier BI-rektor Tom Colbjørnsen, som legger til at BI bare er inne på to av de fem områdene FT måler på – og jo flere områder en skole er inne på, jo bedre kan det scores.

– Vi skulle gjerne ligget høyere på FT-listen. Det er viktig for oss, og vi jobber hardt for å klare det, men det er ikke eneste rangering, sier han, og sier BI har fått EQUIS-akkreditering for fem nye år av European Foundation for Management Development, og gode evalueringer der.

Les også: NHH i godt selskap

Powered by Labrador CMS