Samfunn

Regjeringen har bestilt en reform uten å ta inn over seg at omstilling koster penger, mener Marit Stykket.

NITO-leder: – Helsereform underfinansiert

Norges ingeniør- og teknologorganisasjon NITO mener at helseforetak-reformen har vært håpløst underfinansiert fra første dag.

Publisert Sist oppdatert

Mandag behandler styret i Oslo universitetssykehus den økonomiske krisen i helseforetaket. I den anledning sier NITO-leder Marit Stykket at regjeringen har bestilt en reform uten å ta inn over seg at omstilling koster penger.

– Det tar tid før man kan hente ut de ønskede gevinstene, sier Stykket.

Hun mener det hersker full forvirring rundt sykehusstrukturer, funksjoner og oppgavefordeling og at det derfor trengs en nasjonal sykehusplan.

– Slik det er nå, bestemmes noe i departementet, noe i de regionale styrene og enda noe i helseforetakene. Mye av det som bestemmes der, blir omgjort, til og med av helseministeren. Det gjelder så vel små helseforetak som i Nordfjordeid (Helse Førde) som Oslo universitetssykehus, sier NITO-lederen.

Hun legger til at for de ansatte føles det som om departementet motarbeider foretakene. NITO mener at en nasjonal helseplan er en forutsetning for en fornuftig eierstruktur og hensiktsmessig oppgavefordeling. (©NTB)

Powered by Labrador CMS