Samfunn

Nyhetsbildet torsdag

Sliter du med å holde deg oppdatert på nyhetsbildet hver morgen? Bjørn R. Jensen gir deg her oppsummering av nyhetene torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Rike bønder
Med 30 000 kroner mer i lommeboka opplever bøndene opplever tidenes inntektsvekst. På fire år har lønna økt med 74 000 kroner. For vanlige lønnstakere er økning på 69 000, skriver Nationen. Økt produksjonstilskudd forklarer mye av veksten.

99 kommuner
Om Frps kommunalpolitiske talsmann Gjermund Hagesæter får det som han vil, blir det 99 kommuner tilbake av dagens 430. Han mener mye av motstanden mot sammenslåinger bunner i at mange høytlønnede ordførere blokkerer det, skriver Dagens Næringsliv.

Ikke flertall
Hvordan Stortinget til slutt skal stemme i forhold til EUs datalagringsdirektiv er stadig like usikkert. I Dagsavisen mener Høyres Jan Tore Sanner at Ap ikke kommer partiet i møte og bedre personsikkerhet og at det i praksis nå ikke er flertall for direktivet.

Et rikt land
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities mener regjeringen kan bruke 5 milliarder kroner mer i statsbudsjettet neste år enn i år, skriver Dagens Næringsliv. Han ser ikke noe innstrammingsbehov i norsk økonomi nå.

Kongelig rød
Frp-topp Christian Tybring-Gjedde mener kronprinsparet blir en brikke i et politisk spill om de deltar på utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) 50-års feiring på lørdag, skriver VG. dette er overklassen som samler de mektige til fest, sier Tybring-Gjedde.

Eie og drive
Hotellkonge Christian Ringnes har kjøpt 127 hotellbygg, men kan også tenke seg å drive hotell i Skandinavia, skriver Dagens Næringsliv. Det kan berøre Petter Stordalens Choice, som leier 20 hotell. Stordalen er usikker på hva det kan bety for fremtiden.

Protesterer
At medierådgiver i Kunnskapsdepartementet Siri Baastad meldte seg inn i en aksjonsgruppe for regjeringens barnehageforslag skaper protester, skriver VG. Stillingen innebærer politisk nøytralitet. Hun hadde ikke fått lov det til det av meg, sier Per-Kristian Foss (H).

Overvåkes
Overvåking av ansatte forsurer arbeidsmiljøet. De ansatte blir stresset og føler seg krenket og føler at arbeidsgiver sniker seg inn i privatsfæren, viser en Fafo-rapport Dagsavisen skriver fra i dag. Overvåkingen skjer med blant annet e-post, nettbruk og gps i kjøretøy.
Tiden er inne
Krf-leder Dagfinn Høybråten har hoppet ned fra gjerdet og landet på at tiden er moden for å endre bekjennelsesparagrafen for tillitsvalgte i partiet. Til nå har han villet beholde den. Nå tar han selv styring over prosessen, skriver Vårt Land.

Powered by Labrador CMS