Posten frykter at regjeringen gjør vondt verre

Publisert: 17. juni 2011 kl 08.14
Oppdatert: 17. juni 2011 kl 08.08

Utenriksminister Jonas Gahr Støres visitter i Brussel for å redde Posten fra konkurranse får ikke særlig støtte fra konsernsjefen.

– De som tror Postens utfordringer er knyttet til postdirektivet tar feil, sier Mejdell til Dagens Næringsliv.

– Vi må omstille oss løpende. Det vi bekymrer oss for, er at en reservasjonsprosess om postdirektivet kan ta flere år. Det er lang tid. Vår frykt er at volumene faller mye og at vi i Norge ikke evner å tilpasse oss raskt nok, sier han.

Mejdell mener at endringene som postkundene må forvente i fremtiden, ikke vil være dramatiske. Han mener også at mange av påstandene om hva direktivet vil føre til, ikke er korrekte.

– Det er ikke riktig at postdirektivet er ensbetydende med å avvikle lørdagsdistribusjon. EU stiller krav om minimum fem dagers ombæring, men tillater samtidig at man kan dele ut post både seks og syv dager i uken, sier Mejdell.

Han mener det vil bli langt dyrere å fortsette som i dag, og at en utsettelse av direktivet vil koste skattebetalerne dyrt.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre skriver i en e-post til avisen at han mener Mejdell undervurderer utfordringene knyttet til direktivet. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen

Les også: 

Utelukker ikke postdirektiv-ja

Jurister frykter EUs reaksjoner

Blandede reaksjoner på direktivvedtaket