Annonse
inger_lise_hans.jpg
Tidligere KrF-nestleder Inger Lise Hansen er en av dem som deltar i nettverket "Høye Hæler"

Profilerte kvinner i lukket nettverk

Nettverket møtes på Stortinget og består av unge kvinner i maktposisjoner. Flere kjente journalister, politikere, pr-rådgivere og næringslivskvinner er tilknyttet «Høye Hæler», blant dem tidligere KrF-nestleder Inger Lise Hansen, NRK-journalist Liza Stokke og TV 2s nyhetsanker Cathrine Fossum. Det skriver Dagbladet.

Blant initiativtakerne til nettverket er PR-rådgiver Eva-Charlotte Stenset i Geelmuyden Kiese og Gunnhild Sørås, som er informasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe. I en e-post til et potensielt nytt medlem, beskriver Stenset nettverket slik: «Høye Hæler ble dannet av en venninnegjeng som ville skape en arena der kvinner møter hverandre på tvers av yrkesgrupper for å inspirere hverandre til å følge drømmen, til å påvirke samfunnet og til å bygge hverandre sterke.»

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, er skeptisk til at flere journalister er med i nettverket. Spesielt reagerer han på formålet om å løfte hverandre opp og fram.

– Man trenger ikke leve fjernt fra dem man skal behandle journalistisk, men man bør i alle fall ikke delta i formelle nettverk med dem, sier han til Dagbladet.

Høye Hæler har til nå hatt fire møter på Stortinget. Ytterligere tre møter er planlagt i år.

Annonse
Annonse