Annonse
magnhild_meltve.jpg

Setter foten ned mot gratisturer

Søndag ble det kjent at seks eller sju av tilsynets inspektører fikk med seg en pensjonsordning fra SAS som sikrer dem rett til gratis flybilletter for seg og familien resten av livet.

Det reagerer samferdselsministeren sterkt og kontant på.

– Verken i Luftfartstilsynet eller i andre tilsyn skal det være koblinger som stiller tilsynets uavhengighet i tvil. Alle sider ved denne saken skal fram. Avtalen skal stoppes. Enkeltpersoner skal ivaretas oppi dette, men av hensyn til flysikkerheten er det avgjørende viktig at vi har et uavhengig og habilt luftfartstilsyn, sier hun til NTB.

Luftfartsdirektør Heine Richardsen sier ordningen med gratisbilletter alltid har eksistert i luftfarten, og at det ikke har vært noe hemmelig rundt avtalene. Han har likevel bedt Justisdepartementet om å sjekke om avtalene rokker ved habiliteten til inspektørene.

Flybillettene har blitt vurdert som en del av den enkeltes pensjonsavtale.

– Den generelle holdningen hos oss er at vi ikke har sett noen habilitetsspørsmål med dette. Men det er klart, vi vil være 100 prosent sikre på at det ikke skal kunne såes tvil om våre inspektører, derfor har vi bedt om en vurdering av Justisdepartementet, sier Richardsen til NRK.

Han har også bedt de ansatte om ikke å reise gratis inntil videre. (©NTB)

 

Annonse
Annonse