Samfunn

Snakker mindre med media

Etter Harald Eias program «Hjernevask» vil flere forskere snakke mindre med hva rektorene ved universitet og høyskoler, og forskningsminister Tora Aasland (SV), ønsker.

Publisert Sist oppdatert

– Det er journalister som sitter med makten. Spesielt etter ”Hjernevask” har mange forskere sett at de bør være mer på vakt når de snakker med mediene, sier Jørgen Lorentzen ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning på Universitetet i Oslo, til Dagens Næringsliv.

– Å advare mot journalister og mediene er ikke en klok strategi, men jeg kan forstå at det kommer sterke reaksjoner fra en del forskere etter et program som ”Hjernevask”, sier forskningsminister Tora Aasland.

Medieforsker Lars Nyre ved Universitetet i Bergen gikk i går ut og ba forskere holde avstand til journalister og heller bruke andre kanaler. Rektor Sigmund Grønmo ved samme universitet og rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo synes det er en svært dårlig idé, skriver Dagens Næringsliv.

– I loven står det svart på hvitt at formidling er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag. Vi skal delta i samfunnsdebatten, og da er vi helt avhengige av å ha et godt forhold til mediene, sier Ottersen.

Powered by Labrador CMS