Samfunn

Solheim stråler over Skrugard

Miljøbevegelsen er prinsipielt skeptisk til all oljeutvinning, men det hindrer ikke miljøvernminister Erik Solheim i å glede seg over Skrugard-funnet utenfor Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Det kan Dagens Næringsliv fortelle. Solheims begeistring bunner i at funn i Barentshavet etter hans mening bør bidra til å lette presset på Lofoten og Vesterålen.

SV vant en miljøseier da Lofoten og Vesterålen ble fredet ut stortingsperioden av den rødgrønne regjeringen, men de fleste regner med at trykket settes på igjen den dagen det kommer en regjering av en annen farge.

– Skrugard er en veldig god nyhet fra et miljøståsted. Det understreker kompromisset i forvaltningsplanen der en skal prioritere de aller mest sårbare områdene. Skrugard ligger i et område som ikke er blant de mest sårbare. Vi har lengte hørt fra oljeindustrien at en må åpne Lofoten og Vesterålen for å ha nok å gjøre, men her er det gjort et stort funn som alene er en tredel av den samlede oljemengden i Lofoten og Vesterålen, sier Solheim til avisen.

Han får imidlertid lite trøst av Gro Brækken i Oljeindustriens Landsforening som holder fast på at en ut vikling i Lofoten og Vesterålen etter industriens mening fortsatt er «kjempeviktig».

Powered by Labrador CMS