Samfunn

– Jeg skulle ønske det heller lå til rette for et tettere samarbeid mellom KrF og oss, sier Ola Borten Moe.

Sp advarer KrF mot Frp

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe vil lokke Kristelig Folkeparti over til Senterpartiet og frykter samarbeid med Frp vil være spikeren i kista for sentrum.

Publisert Sist oppdatert

– Det er dårlig nytt hvis KrF åpner for et samarbeid med Fremskrittspartiet, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe til Klassekampen.

Senterpartiets nestleder er bekymret over at Knut Arild Hareide og Kristelig Folkeparti de siste dagene har åpnet døra for et eventuelt samarbeid med Frp. Særlig i de konservative KrF-miljøene på Vestlandet er ønsket om Frp-samarbeid sterkt. Det vil være spikeren i kista for sentrum, mener Moe.

– Jeg skulle ønske det heller lå til rette for et tettere samarbeid mellom KrF og oss, sier han.

Kristelig Folkeparti har foreløpig bestemt seg for å holde alle muligheter åpne i valg av politiske partnere. Tidligere har Knut Arild Hareide utelukket at partiet kan samarbeide med Frp, men nå holder han døra åpen for Siv Jensen.

– Det er KrFs sak hvem de vil samarbeide med. Men dette handler først og fremst om politisk gjennomslag, ikke om partnere. Og jeg er ikke i tvil om at KrF har langt flere treffpunkter med oss enn de har med Frp, sier Borten Moe.

Problemet skal ifølge Klassekampen være SV. Kristelig Folkepartis strategiutvalg har i sine anbefalinger åpnet for å samarbeide med Ap, men advart mot å samarbeide med ytterpunktene i norsk politikk. Frykten for en koalisjon med det verdiliberale SV skal være stor. (©NTB)

Powered by Labrador CMS