Annonse
kjellmagnebonde.jpg

Sponsorer vender Oslosenteret ryggen

Stein Erik Hagen, Stig O. Jacobsen og Erik Berg kjøpte Indonesias gamle ambassadebygg på Skarpsno da den tidligere statsministeren startet Oslosenteret for fred og menneskerettigheter i 2006. Nå ønsker de ikke lenger å subsidiere driften, skriver Dagens Næringsliv.

– Fem år er lang tid, og vi signaliserte den gang at perioden ikke ville bli forlenget. De kunne ha fått leid på ordinære, kommersielle vilkår, men Bondevik har et ønske om rimeligere lokaler, sier Jacobsen.

Statoil forlenget ikke

30. juni må dermed Kjell Magne Bondevik ut av det 600 kvadratmeter store bygget, som ble kjøpt for 28 millioner kroner. Oslosenteret sliter med finansieringen etter at Aker ASA, DnB NOR, Hydro, Statoil, Orkla og Gjelsten Holding i april heller ikke ville forlenge sin femårige avtale.

Disse sto for 6 av senterets 13 millioner inntektskroner i fjor. I mars søkte Bondevik om 4,5 millioner kroner i grunnstøtte fra Utenriksdepartementet, men han fikk avslag. Inntektssvikten er foreløpig dekket inn med lån fra egenkapitalen.

Går for noe mindre

– Flyttingen er udramatisk for oss. Nå må vi finne rimeligere og noe mindre lokaler. Det blir ingen ballsal, men funksjonelle, sentrumsnære områder, sier senterdirektør Simon Rye til DN.

Oslosenteret har i år fått med seg Fokus Bank og den pensjonerte rederen Terje Mikalsen som nye sponsorer. Rye sier de også er i forhandlinger med flere mulige bidragsytere. (©NTB)

Annonse
Annonse