Samfunn

Sprikende kabelkrav

De syv kommunene i Hardanger som støtte kravet om sjøkabel gjennom regionen er ikke enige lenger. Tre står på kravene, to er skeptiske, og SV kan gi opp kampen for sjøkabel.

Publisert Sist oppdatert

– Hittil har vi vært solidariske i kravet om sjøkabel. Men vi er vant til kraftlinjer. Det må være en balanse. Strømmen skal ut – og vi må ikke stelle oss slik at det blir nei til alle inngrep, sier ordfører Solfrid Borge (Sp) i Ullensvang, til Dagens Næringsliv.

– En sjøkabel er et miljømessig dårligere alternativ for Eidfjord, enn en luftlinje, sier ordfører Anved Johan Tveit (Sp).

Kommunene Kvam, Granvin og Ulvik står fortsatt på kravet om sjøkabel.

– Vi står på sjøkabel selv om det finnes problemer, sier ordfører i Kvam, Astrid Farestveit Selsvold (Ap), og legger til at om det ikke blir kabel, er krav luftlinjer lenger nord og oppe i fjellet.

SV krevde uavhengige utredninger av saken, noe de også fikk. SV vil likevel ikke si noe om hvor partiet står i denne saken før høringsmøtet i Bergen i dag er avsluttet. Men den manglende lokale enigheten kan gjøre at partiet gir opp lampe for sjøkabel, skriver Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS