Samfunn

Stangeland bekrefter mobbing på Stortinget

I den nye boken om Magnus Stangeland bekrefter ekspolitikeren at yngre, kvinnelige representanter ble utsatt for mobbing på Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det kan være barskt i industrien, hvor Stangeland har lyktes godt som gründer, sier Senterparti-mannen til NRK at det kunne gå langt hardere for seg i politikken.

– Det var et klatresamfunn de luxe, og de skydde ingen midler for å klatre på andres bekostning, sier Stangeland og legger til at det var mest utpreget i Arbeiderpartiet.

En av dem som har fortalt om et miljø med utfrysing og usynliggjøring er Karita Bekkemellem, som satt på Stortinget for Arbeiderpartiet. I boken heter det at hun ble «trakassert av de gamle kjerringene i Arbeiderpartiet».

– Det handlet om latterliggjøring en form for usynliggjøring, reaksjoner på utseende og klesdrakt og den type ting, sier Bekkemellem.

Stangeland sier Høyres Erna Solberg ble dårlig behandlet av Høyre-kvinner med lengre fartstid da hun var fersk på tinget.

– Jeg husker at det ikke bare var fint snakk om Erna Solberg i korridorene med det samme hun kom inn, sier Stangeland. Solberg selv sier derimot at hun ikke kjenner seg igjen i bildet Stangeland tegner i boken, som er ført i pennen av tidligere journalist Olav Garvik fra Bergens Tidende.

Stangeland avslutter lettere galgenhumoristisk med at han skal være «like flink til å spikre paller» som andre har vært dersom den politiske karrieren ender med fengselsstraff i pensjonssaken, som skal opp for lagmannsretten. (©NTB)

Powered by Labrador CMS