Samfunn

Saken mot Magnus Stangeland og tidligere parlamentarisk leder i Høyre, Anders Talleraas, starter i Oslo tinghus i dag.

Stangeland: – Blir godt å få det overstått

Magnus Stangeland ser fram til å forklare hvordan han kunne få utbetalt over en halv million kroner i det Økokrim mener er urettmessig i pensjon.

Publisert Sist oppdatert
Fakta om pensjonssaken

– Jeg er kommet til Oslo for å forsvare meg. Det skal bli godt å komme i gang nå og å få dette overstått, sier den tidligere stortingsrepresentanten Magnus Stangeland (69) til NTB.

Mandag kveld sjekket hordalendingen inn på Hotel Bristol, bare et par kvartaler fra rettssal 227 i Oslo tinghus, hvor saken mot ham og tidligere parlamentarisk leder i Høyre, Anders Talleraas, starter tirsdag morgen.

Stangeland kommer til å nekte når tingrettsdommer Jannicke Johannessen stiller spørsmål om han erkjenner skyld etter tiltalen for grovt uaktsomt bedrageri. Han skal ha fått urettmessig utbetalt 536.000 kroner i pensjon etter at han sluttet på Stortinget. For Talleraas er beløpet 2,7 millioner kroner.

– Jeg forhørte meg med administrasjonen på Stortinget, som jeg gjennom tolv år hadde stor tillit til. Jeg gjorde alt jeg fikk beskjed om derfra, sier Stangeland. Han bekrefter at mye informasjon om Stortingets pensjonspraksis er overlevert muntlig, men vil ikke fortelle hvem som skal ha satt ham inn i denne praksisen.

– Jeg var i god tro helt til saken sprakk i mediene. Etter det har det vært mange oppslag i mediene. Det har vært skrevet om strafferammer på to til seks års fengsel og beskrevet en situasjon jeg ikke kjenner meg igjen i. De siste to årene har vært tunge, sier han.

Det er ventet at også den tidligere Høyre-politikeren Anders Talleraas (64) vil nekte straffskyld når bedragerisaken klubbes i gang klokka 9.00 tirsdag morgen. (©NTB)

factbox_85

Fakta om pensjonssaken
Powered by Labrador CMS